Verkenners

Opkomsten: Zaterdag tussen 12:30 en 16:30
“Het Clubhuis”, Kagerweide 30, Sassenheim

Weer of geen weer, bij de Verkenners wordt er tijdens het vaarseizoen (begin maart t/m half november) elke zaterdag gevaren. Soms wordt er vrij gezeild en kunnen de Verkenners per boot zelf bepalen waar ze heen varen en wat ze gaan doen, andere keren worden er dagtochten, wedstrijdjes of spellen georganiseerd. Twee maal per jaar worden er ook wedstrijden gezeild.

In de winter voeren de Verkenners zelf een groot gedeelte van het onderhoud uit aan de vletten, ook kunnen de Verkenners met de bemanning van hún boot bedenken hoe de vlet het volgende zeilseizoen gaat heten, en het achterdek naar eigen wens beschilderen.

De Verkenners kunnen als ze dat willen het CWO3 zeildiploma halen. De verkennersleiding geeft les in de theorie en praktijk van het zeilen, en eenmaal per jaar worden er theorie- en praktijk examens afgenomen door examinatoren van Scouting Nederland. Het CWO3 is een nationaal erkend zeildiploma, waarmee de Verkenners geheel zelfstandig alle taken aan boord van een lelievlet uit kunnen voeren én de bemanning aan kunnen sturen om met een vlet te kunnen zeilen.

Een aantal keer per jaar wordt er een weekendkamp voor de Verkenners georganiseerd. Eén van deze weekendkampen vindt altijd plaats met de Kaagcup, een zeilwedstijd voor alle waterscouts van Nederland, die gehouden wordt op onze eigen Kagerplassen. In de zomer gaan de verkenners een week á 10 dagen op zomerkamp. De boten worden vaak met behulp van de oudste Verkenners van en naar de kamplocatie verplaatst, er valt te denken aan locaties als Alkmaar, Vinkenveen, Elburg, maar ook Roermond en Heereveen zijn geen uitzonderlijke kamplocaties.

Ik wil meer weten over de Verkenners…

Wil je meer weten of wil je meteen een opkomst komen kijken, neem contact met ons op via het onderstaande contactformulier.

[ninja_forms_display_form id=5]