De verkenners houden zich in het winterseizoen druk bezig met het onderhoud aan de vletten. Elke zaterdag zijn zij druk bezig met het schuren en verven om maar zo snel mogelijk weer te kunnen zeilen. Op een mooie en zeer zonnige dag in februari vond de leiding het tijd om eens wat anders te doen. De verkenners verzamelden aan het begin van de opkomst met de fiets op het clubhuis. Hier kregen zij een afbeelding met de opdracht naar de juiste plaats te fietsen. Vol goede moed – die zelfs niet minder werd na de gehele Sassemse carnavalsoptocht twee keer te hebben aanschouwd – kwamen de verkenners aan op de eerste plek. Hier kregen zij de volgende afbeelding en op deze manier vervolgden de verkenners hun weg. Uiteraard was het hierbij onmisbaar om ons ook nog even vast te rijden op de carnavalsoptocht van Noordwijkerhout die op het punt van beginnen stond. Uiteindelijk bleek het bos van Noordwijkerhout het eindpunt van onze speurtocht te zijn.

Hier stond een fanatiek potje levend stratego op het programma. Nadat eindelijk beide vlaggen verstopt waren, begonnen de teams met hun missie om zo snel mogelijk de vlag van de tegenpartij te veroveren. Vol enthousiasme werd er zowel door het damesteam als het herenteam gestart. Het gebied bleek ideaal om stiekem te infiltreren in het gebied van het andere team en zo op zoek te gaan naar de vlag. Complete tactieken werden verzonnen en uitgevoerd en overal zag je verkenners sluipen op zoek naar die felbegeerde vlag. Lang leek het erop dat de teams redelijk in evenwicht waren, maar uiteindelijk wist het herenteam het spel te winnen.

Na het spel was het tijd voor een beker chocolademelk met slagroom. Helaas was er wat misgegaan in de logistieke planning, maar gelukkig smaakte de chocomelk koud ook prima. Ondertussen was de leiding tot de ontdekking gekomen dat het verdomd lastig is om een dennenappel in het gat van een prullenbak te gooien. Omdat verkenners over het algemeen niet bijzonder lang stil kunnen zitten, vlogen de dennenappels al gauw overal in het rond. Jezelf verstoppen achter de bewuste prullenbak om dennenappels naar de groep te kunnen gooien, bleek hierbij niet een heel verstandig idee. Na lang proberen lukte het uiteindelijk iemand om de dennenappel in de prullenbak te laten belanden.

Ook de bomen in het bos ontkwamen er niet aan om onderdeel van een spel te worden. Alle verkenners én de leiding kregen exact één muzieknummer de tijd om zo hoog mogelijk in een boom te komen. De enige voorwaarde was dat je vanuit de centrale plek gezien kon worden. Bij het klinken van de eerste noten stoof iedereen uiteen op zoek naar de perfecte klimboom. Al snel zag je overal verkenners in bomen zitten. Toen de laatste klanken wegstierven, bleken zowel het heren- als het damesklassement door de leiding gewonnen te zijn. Nadat iedereen weer veilig uit zijn of haar boom geklauterd was, was het alweer tijd om de spullen te verzamelen en te beginnen aan de terugtocht naar het clubhuis.