Eind oktober was het weer zover; het eerste welpenkamp van het nieuwe seizoen. Vanwege de vele nieuwe jeugdleden bij de welpen was dit voor hen eerste kamp. Wat ook betekende dat traditiegetrouw het weekendkamp begonnen werd met het installeren van alle nieuwe kinderen en leiding. Na het installeren konden de kinderen nog even gedag zeggen tegen hun ouders en dan kon het echte programma beginnen.

De leiding had een speurtocht uitgezet door Sassenheim, waarbij de welpen op zoek moesten naar de plekken op de foto’s. Na veel zoeken, stiekeme tips van de leiding en kilometers lopen konden de welpen de weg naar huis terug vinden. Waar ze een warm glaasje chocomel aantroffen en het tevens tijd was om naar bed te gaan.

De volgende ochtend vulde een heerlijke aroma van appeltaarten het gebouw. De welpen mochten daarvoor aan de hand van een voorgeschreven recept alles zelf bereiden en werd door de leiding de taart in de oven gestopt. Daarna was het tijd voor de lunch mét natuurlijk een heerlijk stukje appeltaart.

Voor het middagprogramma gingen de welpen naar monkey town in Warmond, waar ze zich vervolgens volledig hebben kunnen uitputten door overal op te klimmen en doorheen te rennen. Deze uitputting was bij terugkomst direct te merken, de welpen waren ineens een heel stuk rustiger. Na het avondeten werd het slaaplokaal omgetoverd tot een bioscoop waar Alice in wonderland gekeken kon worden. Alle welpen zijn begonnen met kijken, maar door het spelen in Monkey Town waren er maar weinig die de film afgekeken hebben.

De volgende ochtend regende het, daarom werden er potjes weerwolven gespeeld terwijl een aantal leiding de broodjes knack voorbereidden. Toen de klok twaalf sloeg werden de broodjes knack uitgedeeld en werd het kamp weer succesvol afgesloten.