De Wildevaert verbleef dit jaar een weekje in het clubhuis van scouting Sarto in Amsterdam voor zomerkamp. Vrijdag nog de laatste spullen inpakken en zaterdag al vroeg met de boten op sleep. Na aankomst even het kampterrein verkennen, boodschappen doen en de zelfgemaakte jacuzzi natuurlijk even uitproberen.

Om te zorgen dat er niet de hele week alleen maar geluierd werd, waren de dagen verdeeld over groepjes van twee die het programma voor die dag zouden regelen.

Ook hadden we een dag een combi programma met de welpen, die samen met de bevers en de junioren ook in Amsterdam verbleven. De Wildevaert moest hierbij als ‘Spanjolen’ een schatkist met het laatste gedeelte van de schatkaart beschermen van de dieven.

Het voordeel aan een kamp dichtbij de stad is de grote variatie aan activiteiten. Een binnenzwembad in de buurt is toch best handig voor als het weer wat tegen zit. Sommigen gingen lekker windsurfen in de ochtend, terwijl de rest van de groep nog wakker lag te worden. Ook heeft de groep van de gelegenheid gebruik gemaakt om kennis te maken met de unieke Amsterdamse cultuur.

Natuurlijk bleef er wel genoeg tijd over om Amsterdam te verkennen en natuurlijk om te gaan shoppen.

Toch zijn er bepaalde spellen en tradities waar je, in welke speltak je ook zit, niet onderuit kan komen op zomerkamp. Het theezakjesruilspel ging toch anders in de stad dan in ons vertrouwde dorpje, en een fotospel met raadsels werd toch ineens een stuk moeilijker wanneer je de omgeving niet kent. Ook hadden we dit jaar weer een bonte avond op de laatste avond, waarvoor de Wildevaertleden een lied hadden geschreven.

Jammer genoeg komt aan al het mooie uiteindelijk ook een einde. Zo was dit zomerkamp het laatste kamp voor twee van onze leiding: Michael en Loek. Wij willen hen hartelijk bedanken voor alles wat zij voor onze groep hebben gedaan en de mooie herinneringen die we samen hebben gemaakt.