Een keer per jaar zijn er op een doodnormale zaterdag geen opkomsten, want dan is de leiding een weekendje weg. Gezellig met elkaar om te ontspannen, maar ook om een stukje teambuilding te doen.

Op vrijdagavond werd de leiding verwacht bij het clubhuis om te vertrekken naar de kamplocatie. Bij vertrek ontstonden op natuurlijke wijze de teams die gedurende het weekend tegen elkaar zouden “strijden”. Team Twingo (omdat zij in een Renault Twingo vertrokken), team Dak eraf (omdat zij in een cabrio vertrokken), team Te laat (die waren er dus nog niet) en natuurlijk de organisatie.

Als eerste moest de leiding naar de kamplocatie: clubhuis “de Spinel” in Roosendaal (Brabant). Dat bleek voor team Twingo nogal lastig, zij beseften zich pas toen ze er al bijna waren dat Rozendaal (let op de spelling) in Gelderland ligt en niet de juiste bestemming was. Loek (van team Te laat) bekende later dat hij al halverwege Bloemendaal was toen hij zijn navigatie aanzette en een onaangename verassing kreeg…

Toen iedereen uiteindelijk toch in Roosendaal was, werd er begonnen met een creatieve activiteit: het beschilderen van tegels. Voor de doorgewinterde bever- en welpenleiders was dit natuurlijk geen probleem, bij de andere leiding moest het talent uit de tenen komen.

Zaterdag was een drukke dag. De eerste activiteit was klootschieten in de bossen rondom Roosendaal. Dat klinkt spannender dan het is want het betekent simpelweg dat je een bal weggooit, dan naar je bal toe wandelt en vervolgens je bal weer weggooit, totdat je een route hebt gelopen. En soms moet je daarbij creatief zijn om je bal weer terug te krijgen.

’s Middags stond er een puzzeltocht door Breda op het programma. Er moesten bijvoorbeeld selfies gemaakt worden met verschillende Bredase kunstwerken en moest er een “Kielegatse” vlag opgezocht worden. Ook moest er uitgezocht worden wat er bedoeld werd met een aantal typisch Bredase uitspraken als errebeesjes, kwattastrooisel en d’n blaauwe… wat zou het toch fijn zijn als al die benukte Breda-ers gewoon algemeen beschaafd Nederlands zouden leren spreken.

Na de puzzeltocht was het tijd om een hapje te gaan eten. De organisatie had daarvoor een gelegenheid uitgezocht die het beste als vreetschuur omschreven kan worden… Na het eten, wat prima en erg gezellig was, werd het tijd voor het laatste onderdeel van het programma in Breda: een bezoekje aan onze eigen knuffelbrabanders Bas en Irma. Na een gezellig kampvuurtje in hun achtertuin was het tijd om weer terug te gaan naar Roosendaal.

Zondag was een prachtige dag, echt weer om de hele dag in korte broek en t-shirt buiten te lopen. Dus ging de leiding vlug naar indoor skicentrum Rucphen om te gaan glow-golfen (snap jij het nog?). Na het golfen werd buiten op een terras bepaald wie de meeste onderdelen had gewonnen, en dus wie de organisatie van het volgende leidingweekend in de schoenen geschoven zou krijgen.

De “gelukkige winnaars” zaten in Team Twingo. Het is dus aan hun om volgend jaar te proberen het geweldige “Leidingweekend 2017” te overtreffen.