Zodra het hemelvaartweekend aanbreekt kunnen de Verkenners, Wildevaert leiding en Loodschen maar aan één ding denken; Kaagcup. De Kaagcup zeilwedstrijden worden gevaren op de Kaag, en scoutinggroepen uit heel het land komen er heen om de felbegeerde Kaagcup-trofee in de wacht te slepen. Met het goede weer beloofde het een fantastisch weekend te worden.

De verkenners beginnen het Kaagcupkamp op vrijdag in het clubhuis Sassenheim. Dit kamp deden ze gezamenlijk met de verkenners van Tjarda Hillegom. De Wildevaert en Loodschen vertrokken naar het scouting eiland ‘Boterhuis’.

De Verkenners deden mee met 3 teams; vletten 1049, 1005 en 686. De Wildevaerders deden dit jaar mee met schouwen 14 en 21 en vlet 872 en de Loodschen deden mee met vletten 4 en 1449. De verkennersleiding was ter plaatse met verschillende motorboten en de Praam; een thuisbasis voor iedereen die even op verhaal moet komen na een wedstrijd.

Hoewel voor iedereen het kamp op donderdag begon, stonden de eerste wedstrijden pas op vrijdag gepland. Op vrijdag worden er twee wedstrijden gezeild, waarbij je punten haalt. Hoe minder punten hoe beter je bent. Aan de hand van die punten wordt jouw team dan ingedeeld in een “veld” met teams die ongeveer even goed zijn als het jouwe. Zodat iedereen op zaterdag een eerlijke en spannende finale wedstrijd kan zeilen.

De Tjarda boten waren dit jaar in alle velden te vinden, van de hoge velden in de vrije klasse tot de lage velden in de standaard klasse.

Even leek het erop dat Tjarda dit jaar niet in de prijzen zou gaan vallen maar de verkenners wisten er toch nog één in de wacht te slepen. Vlet 686, bemand door Julian, Thomas, Sawant en Tycho zoefde als tweede over de startlijn en liet de rest van het veld ver achter zich. Tijdens de wedstrijd slaagde slechts één vlet erin om de 686 te passeren voordat de finish in zicht kwam. Dus ging de 686 er vandoor met de 3e prijs in veld 5.

Voor alle speltakken was het een geweldige Kaagcup, maar bij de prijsuitreiking op zaterdag avond waren verkenners Julian, Thomas, Sawant en Tycho onze helden!