“Whaaa een golf! Nog een keer! Nog een keer!”, roept Bo enthousiast als er een speedboot voorbij scheurt. Zij en vijf andere kinderen van de leeftijd 5-8 hangen over de rand om hun hand in het water te houden. Met een warm zonnetje en een lekkere zucht wind, is het een geweldige zeildag voor de Combibrug.

“Daar trap ik echt niet in!”, roepen de kinderen als hen het bekende verhaal over de Kaaghaai wordt verteld. Stoer houden ze toch hun hand in het water, al zijn ze gelijk een stuk voorzichtiger. Als er iets voorbij drijft, wordt de hand snel teruggetrokken en hard gegild.

Meerdere basisscholen uit de buurt hebben zich ingeschreven voor de Combibrug en de opkomst is nog nooit zo groot geweest. 22 kinderen sloten aan bij de bevers en welpen en zeilen voor een dag mee in de lelievletten. 5 van hen is zo onder de indruk dat ze daarna elke zaterdag bij de Tjarda te vinden zijn.