Het is half 7 in de vroege morgen als 25 Tjardaleden hun fiets parkeren bij Bloementransporteur Nicola in Sassenheim. Nadat iedereen de slaap heeft verdreven met het bekende zwarte goud, worden de auto’s en vrachtwagen ingeladen met vlaggetjes en bloemenbakken. Met meer mankracht dan ooit, versiert Tjarda het dorp in rap tempo voor het bloemencorso.

Ondertussen maken de andere leden van de club zich klaar voor de lekkerste actie tijdens het corso: de stroopwafelactie. De boot vol stroopwafels wordt op een trailer geladen en ook in de bakfietsen zit een berg Nederlandse koeken. Alle leden verzamelen zich in het dorp en lopen voor de corso-stoet uit.

In het begin wordt er nog een beetje onwennig aan het publiek gevraagd of ze soms trek hebben in stroopwafels, maar langzaam maar zeker wordt iedereen zelfverzekerder. De enthousiaste jonge bevers en welpen blijken échte publiektrekkers. Wanneer deze groep bij de Engel aftaaien, zien de Junioren, Verkenners, WildeVaert en Loodsen dat zij nu het harde werk moeten doen. Er vormt zich een effectief duo op de bakfiets: Lars en Marlou. Maar ook de lopende verkopers doen ondanks de zere voeten hard hun best.

En niet zonder resultaat. Het zonnige bloemencorso heeft voor de Tjarda 1.600 euro opgeleverd. Knap werk!