Het laatste Ouder-kindkamp van de welpen is alweer drie jaar geleden. Daar moest verandering in komen. En die kwam er. In het weekend van 17, 18 en 19 maart stonden negen kinderen en zes ouders, bepakt en bezakt, klaar voor een onvergetelijk weekend.

Waar normaal de kinderen op kamp rustig hun slaapplekje kiezen in het beverlokaal, gingen de ouders deze keer ook op zoek naar een plek om hun luchtbed op te pompen. Nadat de slaapzakken hun plek gevonden hadden en het kussen was opgeschud, kon het kamp echt beginnen. De welpen kregen een kaart in handen en liepen van post naar post tijdens de eerste speurtocht. Bij de posten kregen de kinderen kennisvragen over de Tjarda. De ouders moesten op hun beurt raden of hun kind een goed of fout antwoord had gegeven.

De volgende dag stonden er cupcakes en een tripje naar Leiden op het menu. In Leiden werd het verzamelspel gespeeld. De welpen en hun ouders moesten samen bakstenen, fietsbellen, aardappelen en linkerschoenen verzamelen. Na het spel werden de aardappelen omgetoverd tot zelfgemaakte patatjes en ging de film Finding Dory aan. De avond werd afgesloten met een spannend potje Weerwolven.

Die volgende ochtend barstte er een ware pictionary-strijd los tussen de kinderen en hun ouders. De welpen kwamen als winnaars uit de bus en konden als weekend-afsluiter ontspannen bij een kampvuur, met een broodje knakworst. Wederom een geslaagd weekendkamp!